De partner (22) van de ontvoerde man was op het moment van de ontvoering aanwezig in hun gezamelijke huis, meldt Servische LHBT groep GSA. Volgens de partner kwam er een man naar hun huis, maar het slachtoffer was op dat moment niet aanwezig. De man bedreigde hem en zei dat hij moest zorgen dat zijn partner onmiddelijk terug naar huis zou komen, omdat hij hem anders zou 'begraven'. Toen het slachtoffer, na het telefoontje van zijn partner, terugkwam werd hij door twee ontvoerders meegenomen. Twee anderen bleven achter bij de 22-jarige man achter in het huis, om te zorgen dat hij geen contact met de politie zou opnemen.

Toen de belagers vertrokken, belde hij echter meteen de politie en GSA. De ontvoerde man werd afgelopen vrijdag ongedeerd aangetroffen. Hij vertelde de politie dat hij twee dagen lang werd vastgehouden in een religieus bouwwerk. Daar werd hem verteld dat hij bezeten was. Hij moest een religieus ritueel ondergaan om hem weer op het 'juiste pad' te brengen. Toen dat niet werkte werd hij teruggebracht naar het huis van zijn familie in het Zuidwesten van Servië. Volgens GSA is het slachtoffer niet ernstig gewond, maar leeft hij 'voortdurend in angst'. 

Servië was al eerder in het nieuws vanwege de intolerantie naar homoseksuelen in het land. Enige tijd geleden werd de Gay Pride in Servië afgezegd vanwege de enorme dreiging van geweld door extreem-rechtse groeperingen. 

Bron: Pink News