Milonov was al eerder in het nieuws toen hij zei dat Russische homo's hetero's mishandelen in plaats van andersom. Nu wil hij een wetsvoorstel indienen om het homostellen nog moeilijker te maken om hun kinderwens te vervullen. Volgens Milonov is er sprake van een 'maas in de Russische wetgeving'. 'Momenteel kunnen personen die behoren tot een seksuele minderheid kinderen alsnog informeren over homoseksualiteit. Dankzij het draagmoederschap kunnen homoseksuelen kinderen informeren over hun levensstijl, waarden en opvattingen over gender en relaties.' 

Volgens Milonov is het belangrijk dat de wet wordt aangepast zodat er een verbod komt op de 'promotie van homoseksualiteit en pedofilie onder jongeren'. Daarom wil hij een officieel verbod op het gebruik van een draagmoeder voor 'homoseksuele mannen en mensen met vervaagde seksuele voorkeuren'. 

Helaas is dat nog niet anders. De Russische politicus steunt op het moment een andere wet die er voor zou zorgen dat de Russische overheid de kinderen van homoseksuelen weg mag halen bij hun ouders. Volgens de wet zou het dan mogelijk zijn kinderen weg te halen als ouders zich schuldig maken aan homoseksualiteit, op dezelfde wijze dat alcoholisten, drugsgebruikers en kindermishandelaars de voogdij over hun kinderen kwijtraken. 

Bron: Queerty