Na het succes van de vertederende Franse film Intouchables uit 2012 komt RTL5 met Het Zal Me Een Rotzorg Zijn. In het programma worden verwende, criminele of doelloze jongeren gekoppeld aan een zorgbehoevende van dezelfde leeftijd. De jongere 'nietsnut' gaat een periode als echte verzorger in huis wonen bij de zorgbehoevende. Een heftige, leerzame periode, waarin de twee hoe dan ook een band opbouwen.

In de eerste aflevering staan Mike en Silfred centraal. Silfred is een werkloze diva, wiens leven bestaat uit feesten, zuipen en seks. Verantwoordelijkheid heeft hij niet en zorgen voor iemand met een handicap ziet hij totaal niet zitten. Hij vindt ze vies en eng en loopt er het liefst met een grote boog omheen. Mike is spastisch en zit daarom in een rolstoel. Hij zit niet letterlijk stil, want hij heeft maar liefst drie (vrijwilligers)banen. Mike is ook homoseksueel, maar het is erg moeilijk voor hem om uit de kast te komen. Silfred zal Mike van top tot teen moeten verzorgen. De hamvraag: gaat dit hem lukken?

De eerste aflevering van Het Zal Me Een Rotzorg Zijn is morgen (24 oktober) om 21.30 uur te zien op RTL5. Tactvol of tactloos? Kijk en oordeel zelf.