Core Issues Trust wil dat de advertenties van Stonewall niet meer op de bussen in de Engelse hoofdstad te zien zijn. Ze vindt dat de busmaatschappij zich hiermee niet houdt aan een eerdere uitspraak van de rechter. Vorig jaar spande de organisatie een rechtszaak aan, omdat burgemeester Boris Johnson, Core Issues Trust had verboden te adverteren op bussen.

Op de advertentie van Stonewall staat 'Some people are gay. Get over it!' Volgens de eerdere uitspraak van de rechter was de advertentie 'erg beledigend voor fundamentele christenen, die geloven dat homoseksualiteit een zonde is.' De advertentie van Core Issues Trust die de burgemeester heeft verboden was een parodie op die van Stonewall. Hierop stond: 'Not gay! Ex-gay, Post gay and proud. Get over it!'. 

In de vorige rechtszaak besloot rechter van het Hooggerechtshof, Justice Lang, dat de burgemeester zijn positie niet had misbruikt door de advertenties te verbieden. Echter, ze sprak ook haar twijfel uit over het besluit de advertenties van homorechtenorganisatie Stonewall wel toe te staan en noemde het 'tegenstrijdig en partijdig'. 

In de aanklacht eist de directeur van Core Issues Trust, Michael Davidson, dat de advertenties onmiddellijk weg worden gehaald. 'Ik heb het idee dat Stonewall en TfL expres de uitspraak van de vorige rechtszaak hebben genegeerd, terwijl duidelijk was dat ook de Stonewall-advertenties verboden zijn. Tot de uitspraak van deze zaak is gedaan, zou TfL de advertenties moeten weghalen.' De uitspraak van de zaak volgt later dit jaar. 

Een woordvoerder van TfL reageerde hier op met: 'Deze advertenties zijn in overeenstemming met ons beleid.' Richard Lane, mediamanager van Stonewall zei tegen Gay Star News: 'Vele christenen zullen ongetwijfeld teleurgesteld zijn dat Core Issues Trust wederom heeft besloten 30.000 pond uit te geven aan juridische kosten om haar voodoo 'homogenezing' te verdedigen. Ze had dat geld beter kunnen uitgeven op een christelijke manier, bijvoorbeeld aan Sightsavers (goed doel voor blinde/slechtziende kinderen) om daarmee het zicht van zo'n 7.500 kinderen te verbeteren.'

Bron: Gay Star News