Het nummer 'Rap God' van Eminem kwam eerder deze week uit en bevat een aantal teksten die al voor veel discussie hebben gezorgd. Eminem rapt onder andere: 'I’ll still be able to break a motherfuckin’ table / Over the back of a couple of faggots and crack it in half' en 'Little gay-looking boy / So gay I can barely say it with a straight face-looking boy / You witnessing massacre like you watching a church gathering taking place-looking boy / "Oy vey, that boy’s gay", that’s all they say looking-boy.'

Nu heeft ook Culture Club-zanger en DJ Boy George zich uitgesproken over de teksten. Volgens hem zouden muziekfans Eminems album niet moeten kopen. Ook schreef hij op Twitter: 'Is het niet triest dat de media de mishandeling van homoseksuelen toestaat?'. 

Het is niet de eerste keer dat Eminem wordt beschuldigd van homofobie. In 2010 moest de rapper zich verdedigen voor het gebruik van het woord 'faggot', tijdens een interview met Amerikaanse homoseksuele journalist Anderson Cooper. Hij zei toen dat hij het woord gebruikte als een algemene belediging en niet als een homofobe uitspraak. 

Richard Lane, mediamanager van homorechtenorganisatie Stonewall zei tegen website Pink News: 'Vergeleken met inspirerende, moderne artiesten als Frank Ocean en Macklemore, die homofobie openlijk tegenspreken, lijkt het alsof Eminem is blijven hangen in de vorige eeuw met deze achterhaalde en diep beledigende teksten'.

Bron: Pink News