De meisjes worden in de Indiase media Reema en Akansha genoemd. De twee zijn al van jongs af aan vriendinnen en hebben samen gestudeerd. Aan het begin van deze maand, 4 oktober, zijn ze weggelopen en heeft een priester hen in een tempel in stadje Sasaram getrouwd. De twee meisjes werden gevonden in een hotel in het stadje, waar ze als man en vrouw leefden, schrijft website Daily Bashkar. De politie traceerde hun mobiele telefoons. Binnenkort worden ze voorgeleid voor de rechter vanwege de aanklacht van kidnapping. 

De meisjes zochten elkaar al sinds hun jeugd op, maar begrepen de betekenis van hun relatie later pas. Ze zouden deze nooit verborgen hebben gehouden en het zorgde voor veel discussies binnen hun families en de omgeving. 

Homoseksualiteit is niet verboden in India. Het was lange tijd verboden vanwege de wet tegen onnatuurlijke seks. De wet was een overblijfsel uit de tijd dat India nog een kolonie was van Groot-Brittanie. In 2009 is echter besloten dat de wet niet van toepassing is op homoseksuelen, maar geldt nu voor gedwongen seks en seks met minderjarigen. 

Bron: AD