Volgens Swanson zijn de Girl Scouts een goddeloze organisatie die homoseksualiteit en abortus promoot. De meisjes-tak van de Amerikaanse padvinders heeft, in tegenstelling tot de Boy Scouts, geen regels voor seksuele voorkeur. De Boy Scouts kwamen recentelijk onder de aandacht omdat hun regelement openlijke homoseksualiteit niet toestond. 

Om die reden spoort Swanson zijn luisteraars aan om geen koekjes van de Girl Scouts te kopen, omdat hij 'de lesbische levensstijl, het geplande ouderschap en abortus niet steunt'. Hij voegde daaraan toe dat de Girl Scouts een generatie zelfstandige vrouwen creëert, die 'communisten in het Witte Huis willen plaatsen' en homoseksualiteit promoten. 

Hij waarschuwde ook dat 'vele lesbiennes' de Girl Scout-conventies bezoeken. Hij bekritiseerde hen ook omdat Annise Parker, de openlijk lesbische burgemeester van Houston, en singer-songwriter Sara Bareilles (zelf niet lesbisch, maar wel voorzien van een leger lesbische fans) te gast waren op een van deze conventies. 

Bron: Queerty