Het concept van de naaktkalender voor een goed doel is niet nieuw, zo ontdeden de heren van de DC Gay Flag Football League zich van hun kleren om geld in te zamelen voor jonge holebi-sporters en kreeg Bridget Maasland een rits mannelijke BN'ers zo ver dat ze stripten voor het welzijn van verwaarloosde zwerfhondjes.

De heren van rugbyclub Amsterdam Lowlanders gingen onlangs ook uit de kleren, maar dan voor eigen gewin. Zij willen van de opbrengsten van hun kalender hun deelname aan de Bingham Cup bekostigen.

De Warwick Rowers maken dit jaar alweer hun vijfde kalender. Een deel van de opbrengst van deze editie gaat naar Sports Allies, een organisatie die roeiers uitstuurt naar scholen om jongeren die worstelen met hun seksuele gerichtheid of erdoor gepest worden moed in te praten. Op deze manier hopen zij homofobie in de kiem te smoren. 

De website van de vereniging ligt er sinds gisteravond al uit, vanwege de gigantische belangstelling. Gelukkig kun je je alvast vergapen aan de mannen door middel van onderstaande trailer. Wie is jouw favoriet?