Bernard Randell is aangeklaagd voor het 'verspreiden van obscene publicaties', nadat er een pornografisch filmpje werd gevonden op zijn laptop. De krant Uganda's Daily Monitor publiceerde na aanleiding van het filmpje een artikel waarin ze ook zijn homoseksualiteit publiekelijk bekendmaakten. 

De 65-jarige voormalige bankier is bang om zijn huis te verlaten, vertelt hij tegen ITV News. 'Onze grootste angst is dat we naar buiten gaan en een boze menigte ons opwacht die ons in elkaar willen slaan of zelfs vermoorden.' Volgens Randell is het filmpje onthuld door overvallers die zijn laptop stalen en het materiaal doorspeelden naar de krant. Hij werd eerder deze maand gearresteerd en moest vorige week voor de rechter verschijnen, samen met een andere Oegandese man. De twee zijn tot 18 november op borgtocht vrijgelaten. 

De Uganda Daily Monitor schrijft over de rechtszaak dat de twee mannen een 'medische test' hebben ondergaan waaruit is gebleken dat zij hebben deelgenomen aan 'homoseksuele activiteiten'. Het Oegandese Hof vertelde echter tegen de BBC dat de twee mannen niet worden aangeklaagd vanwege hun homoseksualiteit. 

Bron: Pink News