Extremely Normal heeft een aantal bijzondere artiesten, acts en producties naar Lelystad gehaald. Zo treedt het Rotterdamscentrumvoortheater op met de voorstelling Naar vriendschap zulk een mateloos verlangen over de levensverhalen van homoseksuele ouderen.

Meer toe aan iets luchtigs? Tijdens de 'cabaretestafette' nemen maar liefst drie caberatiers het stokje van elkaar over. Soula Notos: fysiek expressief en scherp, Robbert Jan Proos: positief, humoristisch en een tikje hyperactief en Merel Moistra: wervelend en innemend, compleet met gitaar én ukulele (gezellig). 

Tijdens 'Kort en Krachtig', een filmprogramma dat de hele dag doorgaat, wordt een selectie uit de mooiste, grappigste en meest ontroerende korte films met een gay verhaallijn vertoond. Tevens wordt de indrukwekkende documentaire I am Gay and Muslim vertoond, waarin islamitische homomannen op zoek gaan naar hun religieuze en seksuele identiteit.

Om te zorgen dat je niet verhongert kun je samen met de artiesten genieten van een diner verzorgd door restaurant Monica&Winsto. Aansluitend rijkt wethouder Meta Jacobs de eerste Roze Zoen uit, een prijs voor iemand zich in Lelystad afgelopen jaar in het bijzonder sterk heeft gemaakt voor sociale acceptatie.

Extremely Normal Dance
Na zo'n volle middag cultuur is het tijd om de avond spetterend af te sluiten met beats van twee bijzondere dj's: Sjeazy Pearl, winnares van BNN-programma Beauty and the Beat en Valentijn de Hingh, model en veelgevraagde dj in de Amsterdamse clubscene. Speciaal voor Extremely Normal gaat Valentijn terug naar haar roots in haar geboorteplaats Lelystad om met haar unieke hiphop-sounds de hele zaal op z'n kop te zetten.

Extremely Normal wordt georganiseerd door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland in opdracht van de Gemeente Lelystad en in samenwerking met Agora theater & congrescentrum, Flirt! en Restaurant Monica & Winston. Kijk hier voor het volledige programma.

Tickets: Dagpas (inclusief diner): € 17,50
Avondpas (vanaf 19.45 - 23.00): € 12,50
Dancepas (vanaf 23.00 - 02.00): € 5,- (of € 2,50 op de dag zelf op vertoon van een dag- of avondpas)
Klik hier voor tickets.