De groep gaat onder andere LHBT-vriendelijke kerkdiensten organiseren en keurt homofobie sterk af. Een van de kerken in Nairobi heeft een regenboogvlag boven de deur gehangen met daaronder een spandoek met de tekst 'Iedereen is welkom'.

Predikant Michael Kimindu heeft de groep gestart en heeft beloofd dat zijn groep, met meer dan 50 predikanten, zal strijden voor de rechten van homoseksuelen. 'Sommige religieuze leiders gaan tegen God's liefde in, door homoseksuelen te veroordelen. We willen dit duidelijk maken aan predikanten en we zullen diegenen die homoseksuelen als buitenstaanders zien, afwijzen.'

De beweging wordt mede aangevoerd door pastoor Joseph Tolton, die door homorechtenbeweging GLAAD is uitgeroepen tot een van de meest homovriendelijke predikanten. Tolton streed eerder in de V.S. voor het homohuwelijk en bracht Afro-Amerikaanse religieuze leiders bij elkaar om zich samen voor het homohuwelijk uit te spreken. Ook bracht hij prominente predikanten in de V.S. bij elkaar om samen te strijden tegen Oeganda's antihomowet. 

Dit is de eerste keer dat prominente Keniaanse gelovigen zo duidelijk hun stem laten horen voor de rechten van LHBT's. Kenia staat niet bepaald bekend als het meest homovriendelijke land. Voor mannen is homoseksuele geslachtsgemeenschap nog steeds verboden en strafbaar voor de wet. Iemand die zich schuldig maakt aan homoseksualiteit kan 14 tot 21 jaar gevangenisstraf krijgen. Over het algemeen worden maar weinig mensen veroordeeld, maar LHBT's worden vaak lastiggevallen door politieagenten en worden regelmatig slachtoffer van mishandeling.

Bron: Gay Star News