Minister Frans Timmermans noemde het boek 'inspirerend' en prees de opbouwende positieve insteek. Hij bood aan om het Droomboek later dit jaar een rol te geven tijdens een afzonderlijke bijeenkomst op de Nederlandse ambassade in Moskou. Gisteren werd bekend dat minister Timmermans asiel zou verlenen aan Russische vluchtelingen, die Rusland hebben verlaten vanwegen de antihomowet. Timmermans zei ook dat hij gaat bezien hoe Nederland Russische LHBT's op de lange termijn kan blijven ondersteunen in hun strijd tegen discriminatie.

GayKrant en het COC hadden eigenlijk bedacht dat koning Willem-Alexander de slechte situatie van LHTB's tijdens zijn bezoek aan president Poetin aan de orde zou stellen en het Droomboek persoonlijk zou overhandigen. Dit gaat helaas niet gebeuren, omdat het volgens het ministerie niet hoort bij het takenpakket van de koning. 

Edwin Reinerie van de GayKrant en Tanja Ineke van COC Nederland zijn na afloop van het gesprek met minister Timmermans hoopvol gestemd. 'Waar het om gaat is dat Nederland de slechte situatie van LHBT’s in Rusland krachtig aan de orde stelt tijdens de afsluiting van het Nederland-Ruslandjaar. We weten dat minister Timmermans dat zal doen, en hebben goede hoop dat ook de koning dat zal doen. Dat is het resultaat dat telt, hoewel we natuurlijk hoopten dat de koning het Droomboek zélf aan Poetin zou aanbieden.’

Het Droomboek bestaat uit dromen van bekende en minder bekende Nederlanders, voor een Rusland waarin LHBT-rechten gerespecteerd worden. Onder andere Frits Huffnagel, Sophie in 't Veld, Gordon en Dolly Bellefleur droegen bij aan het Droomboek.