De twee gaan commentaar geven voor de nieuwe fusieomroep AvroTros. Cornald Maas en Jan Smit gaan op dinsdag 6 en donderdag 8 mei verslag doen van de live-uitzending van het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, Denemarken. 

Maas deed lange tijd het commentaar, maar dit werd in 2010 stopgezet omdat hij op Twitter kritiek uitte op de toenmalige inzending Sieneke. 'Grappige exportproducten heeft Nederland: Sieneke, Joran van de Sloot en de PVV', Twitterde Maas. Jan Smit doet sinds 2011 het commentaar, samen met Daniël Dekker.

Cornald Maas vervangt Daniël Dekker en is 'oprecht verheugd' dat hij mag terugkomen. 'En ik zie uit naar de samenwerking met Jan: hij als de onbevangen muziekkenner die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt, ik als de doorgewinterde songfestivalkenner.' Ook Jan Smit is enthousiast en noemt Maas dé Songfestival-expert van Nederland. 'Cornald en ik vormen een prachtig AvroTros-duo.' 

Dat Songfestival-expert Maas terugkeert als commentator zal door veel liefhebbers van de muzikale wedstrijd positief worden ontvangen. Het commentaar van Dekker en Smit werd de afgelopen jaren niet altijd even positief ontvangen.

Dit jaar lukte het Anouk, met het nummer Birds, Nederland voor het eerst in bijna tien jaar een finaleplaats te bezorgen. Op maandag 25 november wordt de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2014 bekendgemaakt. Gay.nl zal daar bij aanwezig zijn.

Bron: Nu.nl