Dit is een van de conclusies uit het recentelijke sociologische onderzoek van de Universiteit van Pittsburg. Volgens een van de onderzoekers, Mackey Friedman, heeft het niet accepteren van biseksualiteit als seksuele oriëntatie enorme gevolgen voor bimannen en -vrouwen. Als een biseksueel persoon voelt dat zijn of haar seksuele oriëntatie niet wordt geaccepteerd door naasten kan dat zorgen voor sociale isolatie, vindt Friedman. 'Biseksuele mannen en vrouwen krijgen veel te maken met vooroordelen, stigmatisering en discriminatie van zowel heteroseksuelen als homoseksuelen. Dit kan zorgen voor meer drugsgebruik, depressie en riskant seksueel gedrag.'

Als deel van het onderzoek vroegen onderzoekers honderden universiteitsstudenten welke woorden in hen opkwamen als zij denken aan biseksuele mensen. Daaruit kwamen woorden als 'verward', 'anders' en 'experimenteel'. 

Het onderzoek liet zien dat het grootste deel van de respondenten een negatieve houding heeft tegen biseksuelen. Bijna 15% ziet biseksualiteit absoluut niet als een seksuele voorkeur. Ook blijkt dat biseksuele mannen meer last hebben van stigmatisering dan vrouwen. 

Bron: PinkNews