De burgemeester van Beit Shemesh, Moshe Abutbul, zei vrijdag tijdens een interview met Israëlische zender Channel 10 dat zijn stad geen LHBT-gemeenschap heeft. 'Wij hebben niets wat daar op lijkt. Als je bedoelt wat ik denk dat je bedoelt, dan is mijn antwoord nee. Goddank is deze stad heilig en puur.' Vervolgens zei hij dat homoseksualiteit een zaak van 'het Ministerie van Volksgezondheid of de politie' moet zijn. 

Abutbul zal nu wel balen want hij zijn uitspraken hebben er voor gezorgd dat zijn 'heilige en pure' stad een eigen Gay Pride krijgt. Een anonieme LHBT-activist sprak met het Israëlische nieuws en vertelde dat zij geen problemen hadden om toestemming te krijgen voor de Pride.

'De burgemeester van Beit Shemesh zegt dat er geen homoseksuelen in de stad zijn. Hij heeft de politie gevraagd actie te ondernemen. Nou, wij spraken met de politie en ze zullen actie ondernemen - met een parade die we komende donderdag houden. Dit is het moment om onze kracht als gemeenschap te laten zien'.

Abutbul is drie weken geleden verkozen met hulp van de ultra-conservatieve charedische joden. Boze tongen beweren dat er sprake is van verkiezingsfraude.

Bron: Gay Star News