De vrouw vertelt aan RTV-Oost: 'Ik ben jarenlang te passief geweest en dacht dat mijn prins op het witte paard mij wel zou vinden. Niet dus. Ik ben 34 en wil ook niet eeuwig meer wachten. Als mijn zoektocht niet slaagt overweeg ik donorsperma. Maar het liefst heb ik een vader in het leven van mijn kind.' 

De vrouw is specifiek op zoek naar een homoseksuele man of homopaar. 'Ik wil juist geen co-ouderschap met een heteroman. Daarnaast zijn er veel homo's met een onvervulde kinderwens en daarom denk ik dat het kind juist meer gewenst zal zijn.' Een nobel doel dus.

Tot nu toe heeft de vrouw nog geen geschikte vaders gevonden en de zoektocht duurt inmiddels al een jaar. Naast de advertenties in de supermarkten heeft ze ook een anoniem Facebookaccount, Wensmoeder Zoekt Wensvader, waar ze veel positieve reacties op krijgt. 

De wensmoeder kiest er voor anoniem te blijven omdat zij bang is voor de reacties. 'Het is ook wel een behoorlijke keuze die je maakt om als alleenstaande moeder een kind op de wereld te zetten zonder vader. Aan de andere kant zijn er genoeg kinderen die de dupe zijn van een vervelende scheiding', vertelt ze tegen RTV-Oost.

Bron: RTV-Oost