De Tilburgse kroeg gaat deze week nog in de verkoop. Het is de bedoeling dat de ruimte samen met de, inmiddels iconische, naam wordt verkocht. Het is nog niet duidelijk of de Popcorn wel een gaycafé zal blijven. 

Zo'n dertig jaar geleden, in de tijd dat de homohoreca nog in een verdomhoekje zat, blonk de Popcorn uit door de open houding. De toenmalige eigenaren Elly en Leo de Beer merkten dat het voor de homohoreca een tijd was van 'de deur en de gordijnen dicht'. De twee horecauitbaters vonden dat niet zo'n goed idee en besloten de emancpatie en acceptatie van homo's te bevorderen. Geen deuren en gordijnen dicht maar een terras, gewoon voor de deur. Na 20 jaar hielden de twee het -vanwege hun leeftijd - voor gezien. Het café sloot de deuren, maar werd in 2009 weer door nieuwe eigenaren geopend.

Hoe het nu verder gaat met de Popcorn is nog niet duidelijk. De eigenaren hebben laten weten dat er op 23 november een afscheidsfeest wordt gehouden. De makelaar schat dat het café snel wordt verkocht vanwege de locatie, het verleden van het café en de lage overnameprijs.

Bron: Brabants Dagblad