Tijdens zijn programma dat wordt uitgezonden op de Russische staatszender Rossiya 1, legde Mamontov de link tussen het verhaal van Sodom en Gomorrah uit het Oude Testament. Hij riep kijkers op om te begrijpen dat de meteorietinslag in Rusland vorige winter een straf was voor homoseksuele activiteiten in het land. 

'Dit is een waarschuwing aan ons allemaal dat we onze tradities moeten beschermen, de familie, de traditionele liefde, of we worden niet alleen getroffen door de Chelyabinsk meteoriet, maar door iets groters', sprak de presentator. 'Ik weet dat sodomieten - zo moeten ze worden genoemd, in plaats van 'homoseksuelen' - deze uitspraak pijnlijk zullen vinden.' Hij ging verder met de bewering dat het Westen 'Rusland wil vernietigen' door de groeiende invloed van de globale LHBT-gemeenschap.

Het Russische LHBT-Netwerk heeft het Openbaar Ministerie gevraagd om een onderzoek te openen, omdat er sprake zou kunnen zijn van haatzaaien. De prominente Russische LHBT-activist Nicolai Exeyev heeft ook een verzoek tot een vreedzaam protest ingediend, tegen de tv-show van Mamontov.

Bron: Huffington Post