De schietpartij vond plaats in de bekende nachtclub Central Station in Moskou. De twee mannen vielen in eerste instantie bezoekers die nog buiten de club stonden lastig. Toen zij daarna probeerden de club binnen te gaan, hield de beveiliging hen tegen. Toen dat gebeurde haalden zij een vuurwapen te voorschijn en werden schoten gelost.

Volgens de eigenaren van Central Station is de aanval de laatste in een reeks incidenten. Ze geloven ook dat er bij de recente aanval sprake is van 'een extremistische actie gevoedt door haat en vijandigheid tegen mensen omdat zij behoren tot een bepaalde sociale groep'. Vorige maand plaatste iemand een bord voor de ingang van de club met 'HOMOCLUB INGANG'. Bij een ander incident werden luidsprekers vlakbij de club geplaatst, waaruit het liedje Blue Moon van zanger Boris Moiseyev klonk.

De eigenaren van de club zijn bang dat iemand hen er uit wil werken, zodat het pand voor andere doeleinden kan worden gebruikt. De beveiligingscamera's hebben het schietincident vastgelegd en het bewijs wordt door de politie onderzocht. Of dat zin heeft is nog onduidelijk. De clubuitbaters hebben naar eigen zeggen meerdere malen om hulp gevraagd bij de politie, maar eerder werd geen actie ondernomen.

Bron: Gay Star News