De foto's zijn inmiddels verwijderd en het plaatsen begon in oktober 2012. De daders zijn een aantal Tesco werknemers uit het plaatsje Limerick, Ierland. De transgenders kwamen in de winkel en werden door hen gefotografeerd. Daarna werden de foto's op internet geplaatst, waar de klanten belachelijk werden gemaakt met hun mentale gezondheid en hun uiterlijk.

Een werknemer, Ger Clancy, werd door de krant Sunday World genoemd als de initiatiefnemer. Hij noemde een van de transgenders op de foto 'tranny' en 'dirty bastard'. Een transgender vrouw werd in de supermarkt gefilmd en in de reacties onder de video schreef een van Clancy's vrienden: 'Ik kan niet stoppen met 'het' uitlachen'.

Tesco heeft een verklaring gegeven, nadat Sunday World hen attendeerde op de foto's en video's. 'We zijn geschokt door de reacties op Facebook. Onze klanten respecteren en hen de beste service bieden zijn de fundamentele waarden van Tesco en we willen onze excuses aanbieden aan al onze klanten die deze actie van onze werknemers als beledigend hebben ervaren.' 

Naast transgenders, werden ook Roma's in de winkel lastig gevallen. Zij werden in reacties op Facebook beschreven als knaagdieren en 'smerige Roemenen.' Toen een vrouw aan Clancy vroeg of hij de video van de pagina wilde verwijderen reageerde Clancy met 'Rot op van mijn pagina als je mijn materiaal niet wil zien, makkelijk zat.' Volgens Sunday World waren minstens drie Tesco werknemers betrokken bij het plaatsen van de foto's en video's. 

Dit is de tweede keer dat Tesco onder vuur komt te liggen van de LHBT-gemeenschap. Eerder verkocht Tesco via hun webshop een 'opblaasbare homovriend'

Bron: Pink News