De zanger James Arthur en beginnende rapper Mickey Worthless hebben al een tijdje onenigheid met elkaar. Worthless maakte een nummer waarin hij Arthurs participatie aan X-Factor belachelijk maakte. Op zijn beurt sloeg Arthur terug met een rap waarin hij Mickey Worthless een 'fucking queer' noemde. Hij kwam onder vuur te liggen nadat comedian Matt Lucas (bekend van Little Britain) op Twitter zijn ongenoegen liet blijken. 'Fuck you @JamesArthur23 voor het gebruiken van de zin 'fucking queer' in je laatste nummer.' 

Vervolgens bood de 25-jarige zanger zijn excuses aan via Twitter en liet weten dat hij geen homofoob is. Ook zegt hij zelf veel homoseksuele vrienden te hebben en dat de belediging niet zo bedoeld was. Het mocht niet baten, sinds het incident is Arthurs album van de tweede naar de dertigste plaats in de Engelse hitlijst. 

Overigens lijkt het erop dat James Arthur helemaal niet zo veel spijt heeft van zijn woorden. Lucy Spraggan, die tegelijk met Arthur mee deed aan X-Factor en openlijk lesbisch is, heeft een reeks sms-berichten van de zanger op Twitter gedeeld. In het bericht staat: 'Lucy, waarom ben jij me de grond in aan het stampen. Is het omdat je een homorechtenactivist bent dat je iets extreems als 'mensen plegen elke dag zelfmoord door woorden als queer' op Twitter zet? Meen je dat nou? Denk je niet dat je een beetje overdrijft? Wil je aandacht of zo?' In een andere serie berichten zegt hij dat ze moet oprotten en dat het 'echte mensen niet uit maakt'. 

Arthur beweert dat zijn opmerkingen uit de context zijn gehaald en ze niet homofoob bedoeld waren. Na zijn sms-ruzie met Spraggan is de zanger zelf ook weer aanwezig op Twitter. Hij verdween een aantal dagen van het sociale netwerk omdat de kritieken hem te veel werden. 'Blijf vooral doorgaan met jullie heksenjacht. Wees een schaap of doe je huiswerk', schreef Arthur. Spraggan reageerde daarop met: 'Don't fuck with the gays'. 

Bron: Gay Star News