De betreffende kandidaat Xiao Wang, een man van Chinese afkomst, zong in de aflevering van Holland's Got Talent een aria van Verdi. De 'grappen' begonnen al toen de hoopvolle zanger zich voorstelde. Toen hij zijn naam zei reageerde Chantal Jansen met 'Dat is niet erg'. 

Het ging van kwaad tot erger toen Wang vertelde dat hij een aria uit Verdi's Rigoletto ging zingen. 'Welk nummer', vroeg Gordon daarop, 'Nummer 39 met rijst?'. Na wat ongemakkelijk gelach uit het publiek begon de zanger. 

Aan het einde van het optreden maakte Gordon het accent van de zanger belachelijk en noemde het een 'Sulplise'. Ook zei Gordon: 'Dit is de beste Chinees die ik in weken heb gehad. En het is geen take-away'. Toen het tijd was om te stemmen zei Gordon tegen mede-jurylid Dan Karaty: 'Dan, mogen we je stem horen voor de Volksrepubliek China.'

Tot slot zei Gordon bij het verlaten van het podium tegen het publiek: 'Hij ziet er uit als een ober van een Chinees restaurant.' Na die laatste opmerking greep Dan Karaty in. 'Zoiets kun je echt niet zeggen tegen mensen', waarop Gordon vol ongeloof reageerde.

Het sentiment van Karaty wordt door veel Amerikanen gedeeld. Op het Amerikaanse internetplatform Reddit zijn mensen niet te spreken over Gordons grappen. Er zijn zelfs klachten bij Simon Cowell terecht gekomen, de oprichter en producent van alle Got Talent shows wereldwijd, met de vraag of Gordon al dan niet ontslagen moet worden van de show. 

Bekijk hieronder het fragment:

Wat vind jij? Ging Gordon te ver? Vul onze poll in!

Bron: Gawker