Het bejaardenhuis werd feestelijk geopend in Stockholm, waar de toekomstige bewoners en betrokkenen bij aanwezig waren. Lars Mononen, bewoner en vice-directeur vertelt tegen The Local: 'Men heeft hier jarenlang hard voor gewerkt en nu is het eindelijk zo ver.'

'Regnbågen geeft ons allemaal een extra sociaal vangnet en laat ons deel uitmaken van een actieve gemeenschap. Dit is een plaats waar mensen echt hun best doen om contact te maken met hun buren, in plaats van hen te vermijden', vervolgt Mononen.

Regnbågen biedt een woonplaats aan mensen van 55 jaar en ouder. Directeur Christer Fällman legt uit: 'Iedereen is welkom om hier te komen wonen. Het is een andere vorm van integratie.' Hij reageerde hiermee op de kritiek over het bejaardentehuis. Boze tongen beweerden dat het er voor zou zorgen dat de LHBT-gemeenschap als buitenstaanders worden gezien. 

De initiatiefnemers hopen echter op een trend, en verwachten dat meer tehuizen voor LHBT's zullen volgen. 'Ik heb al vernomen dat ze iets vergelijkbaars willen gaan doen in Gothenburg', vertelt Mononen. 

Bron: Gay Star News