De groep, In The Name Of The Family, is een christelijke anti-homogroep. In een van hun reclames roepen zij op tot een verbod op het homohuwelijk, een wet waarover binnenkort een referendum wordt gehouden. In de bewuste reclamespot gebruikten zij, zonder toestemming, een liedje van Britse band The XX. 

Wat de groep echter niet besefte is dat twee van de drie leden van The XX homoseksueel zijn. De band is allerminst gecharmeerd van de actie, en heeft een rechtszaak aangespannen tegen de organisatie. The XX is een populaire band in Kroatië, vorig jaar traden zij nog op tijdens het Terraneo Festival. 

De organisatie heeft ongeveer 6,2 miljoen euro uitgegeven aan hun campagne tegen het homohuwelijk. Meer dan 7 miljoen mensen tekenden een petitie om het homohuwelijk officieel te laten verbieden en binnenkort wordt er over het wetsvoorstel gestemd. Hoewel een groot deel van de bevolking een verbod wil op het huwelijk tussen partners van hetzelfde geslacht, zijn president Ivo Josipovic en premier Zoran Milanovic tegen het verbod. Josipovic: 'Bepalen of het huwelijk tussen en man en een vrouw hoort te zijn is geen taak van de overheid. Een land wordt beoordeeld op zijn houding tegenover minderheden.'

Bron: Gay Star News