Het stel, Peter en Hazelmary Bull, weigerden in 2008 het homostel, Martin Hall en Steven Preddy, te laten verblijven in hun B&B. Volgens de Bulls had dat echter niet te maken met hun seksualiteit, maar met de regel dat ongetrouwde stellen geen kamer mogen delen. Echter, in Engeland mogen stellen van hetzelfde geslacht pas vanaf volgend jaar trouwen.

De rechters oordeelden al in twee eerdere rechtszaken dat de Bulls de antidiscriminatiewet hebben verbroken. In oktober begon het hoger beroep bij het hooggerechtshof. In een eerdere rechtszaak zei de rechter dat zij schuldig waren aan het direct discrimineren op basis van seksuele oriëntatie en oordeelde dat zij een schadevergoeding aan Hall en Preddy moeste betalen van 3.600 pond. 

Ontevreden met het oordeel stapten de Bulls naar het hooggerechtsof. Peter en Hazelmary Bull vertelden de rechters dat zij van mening zijn dat seks buiten het huwelijk 'een zonde' is, maar ontkennen discriminatie. 

Sinds 2010 is het in het Verenigd Koninkrijk verboden om service te weigeren op basis van iemands seksuele voorkeur of genderidentiteit. 

UPDATE: Inmiddels is bekend dat Peter en Hazelmary Bull de rechtszaak in het hooggerechtshof verloren hebben. Ze zullen de schadevergoeding aan Preddy en Hall moeten betalen. 

Bron: Pink News