De volgende editie van de EuroGames wordt tussen 5 en 9 augustus 2015 gehouden. Naast sport zullen er ook tentoonstellingen, lezingen en andere activiteiten worden georganiseerd. Vele van deze evenementen zijn gratis. De EuroGames werden voor het eerst in 1992 georganiseerd door de European Gay and Lesbian Sport Federation. Het doel was vechten tegen discriminatie, het aanmoedigen van integratie en het promoten en steunen van het recht om een sport te beoefenen ongeacht seksuele voorkeur.

Volgens Regina Kevius, Stockholms Sport Commissaris, ligt de keuze voor Stockholm voor de hand. 'Stockholm staat wereldwijd bekend als een open en gastvrije bestemming. Het organiseren van de EuroGames ligt op een lijn met het doel om Stockholm een van Europa's grootste evenementensteden te maken.'

Iedereen mag meedoen aan het sportevenement, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur of religie. Er zijn seminars en trainingprogramma's over LHBT problemen in de sportwereld. EuroGames werkt nauw samen met UEFA Champions League Tyresö FF, een vrouwenvoetbal club, waarvan de focus ligt op het vergroten van de gelijkheid voor alle vrouwen in de sport.

De EuroGames zijn vier keer in Nederland gehouden. Voor het laatst in 2011 in Rotterdam.

Bron: Gay Star News