Dayna Morales, een lesbische ex-marinier, zou enige tijd geleden tijdens haar werk in een restaurant in New Jersey zijn gediscrimineerd door een christelijk gezin dat zij bediende. Bij vertrek zouden zij in plaats van een fooi een briefje hebben achtergelaten met: ''Sorry, ik kan je geen fooi geven omdat ik het niet eens ben met je levensstijl en de manier waarop je invulling geeft aan je leven'. Nadat Morales' verhaal naar buiten werd gebracht ontving zij duizenden donaties als steun. Morales zei dat ze het geld wilde gebruiken voor een goed doel.

Echter het gezin dat het briefje zou hebben achtergelaten, wil nu bewijzen dat er helemaal niets klopt van het verhaal. Volgens de man en de vrouw hebben zij helemaal niets tegen homoseksuelen. De twee bewaarden een kopie van het bonnetje, waarop te zien is dat zij Morales wel degelijk fooi hebben gegeven. Ook de homofobe tekst ontbreekt. 'We hebben nog nooit iemand geen fooi gegeven, en we zouden al helemaal geen briefje achterlaten,' vertelt de vrouw tegen NBC New York.

Haar man voegt daaraan toe dat hij expres niet op gouverneur Chris Christie (New Jersey) heeft gestemd vanwege diens standpunt tegen het homohuwelijk. 'Wij zouden nooit zo'n briefje achterlaten'. NBC New York confronteerde Morales met deze nieuwe feiten, maar deze blijft beweren dat het stel weigerde fooi te geven. Het restaurant waar het incident al dan niet plaatsvond doet op het moment onderzoek. 

Overigens blijft het daar niet bij. Gisteren stapten een aantal van Morales' vrienden en collega's naar de media. Wat zij vertelden draagt niet bepaald bij aan de geloofwaardigheid van de serveerster. Volgens een oud-collega, met wie Morales bij een kinderdagverblijf werkte, vertelt tegen NBC dat Morales ten tijde van orkaan Sandy beweerde dat haar huis vernield was door een boot. Toen de collega's gingen kijken bleek er alleen sprake te zijn van kleine schade aan het tapijt en voordeur en was er geen boot te bekennen.

Collega Julie Howat vertelde dat Morales het gevoel had dat ze deel moest uitmaken van elke ramp. 'Elk verhaal dat ze vertelt bestaat uit leugens. Ze wilde sympathie en empathie.' Ook haar verleden bij de marine riep vragen op. Morales zou hebben gezegd dat ze in Afghanistan was geweest, waar ze de enige overlevende was van een explosie waarbij haar hele peloton om het leven kwam. Het Journal News zocht contact met een woordvoerder van de marine, die bevestigde dat Morales inderdaad vier jaar bij de marine zat maar dat er 'geen indicatie van uitzending naar Irak of Afghanistan' was. 

Momenteel doet het restaurant waar Morales werkzaam is, onderzoek naar de zaak. Morales is tijdelijk op non-actief gezet. 

Bron: Queerty