Volgens het statement van RTL zijn er na de uitzending reacties binnengekomen van onder andere het Meldpunt Discriminatie. Een aantal mensen, waaronder een deel van de Aziatische gemeenschap, heeft de opmerkingen als zeer kwetsend ervaren. RTL zegt dit zeer te betreuren en benadrukt dat het nooit de opzet is geweest.

'Het publiek kent Gordon als tv-persoonlijkheid en weet dat bij hem iedereen het onderwerp van zijn grappen kan zijn. Hij maakt daarbij geen enkele uitzondering, ontziet zeker ook zichzelf niet en dat is juist zijn kracht. Tegelijkertijd staat Gordon bekend als iemand met een klein hartje en een grote dosis empathie. Dat bewijst hij dagelijks in programma’s als ‘Geer & Goor: Effe Geen Cent Te Makken’, maar ook in ‘Hotter Than My Daughter’. Die kant van Gordon liet hij ook zien toen de heer Xiao Wang uiteindelijk unaniem naar de volgende ronde werd gestemd. Van opzettelijk kwetsend gedrag was geen sprake en daarin steunt RTL Gordon volledig. De heer Xiao Wang is in het programma uiteindelijk beoordeeld op zijn prachtige stem en zo hoort het ook.' Aldus het statement van RTL.

Jullie waren overigens een stuk minder mild voor onze Gordon. Uit de resultaten van onze poll op Gay.nl blijkt dat 47% van de stemmers de opmerkingen van Gordon niet vindt kunnen. 39% vond dat een geintje moet kunnen en 14% wist het niet.