De Duitse Medische Associatie heeft gezegd dat de organisatie er alles aan zou willen doen om het verbod op te heffen. In heel Europa is het verboden voor mannen die regelmatig seks met mannen hebben, om bloed te doneren. In landen als het Verenigd Koninkrijk en Zweden mogen homo -en biseksuele mannen bloed doneren als zij minimaal een jaar lang geen seks met iemand van hetzelfde geslacht hebben gehad. In Nederland worden homoseksuelen nog steeds als risicogroep gezien en mogen daardoor helemaal niet doneren, al wordt er onderzoek gedaan dit verbod op te heffen. Dat geldt ook voor Duitsland.

De Duitse Medische Associatie zegt dat er geen reden is waarom homoseksuelen en biseksuelen geen bloed mogen doneren. Alleenstaanden die meer dan een jaar geen seks hebben gehad, of stellen die in een monogame relatie hebben voor minimaal vijf jaar moeten volgens de Associatie kunnen doneren. Dit zou de donaties aan bloedbanken een impuls geven, wat hard nodig is.

Minister van Volksgezondheid Daniel Bahr heeft gezegd open te staan voor ideeën en hoopt dat meer mensen in Duitsland bloed willen geven. 'Als betere medische criteria worden gevonden, dan is dat een vooruitgang', vertelt hij tegen krant Süddeutsche Zeitung. 

Bron: Gay Star News