Alexander Bohun, de oud X-Factor kandidaat, reageerde op een bericht op de Russische social-mediawebsite VK voor een afspraak. Toen hij op de afgesproken plek aankwam werd hij begroet door de neo-nazi's van Occupy Pedophilia. De groep viel eerder al mannen aan en zetten de filmpjes van intimidaties en mishandelingen later online. De 'leider' van de groep is Maxim 'het hakmes' Martsinkevich. Volgens website LGBTQ Nation werd Brohun gedwongen op camera toe te geven dat hij seks zocht met een minderjarige jongen.

In de video is Brohun zonder shirt te zien met davidsterren op zijn borst getekend, terwijl hij een dildo als microfoon moet gebruiken. Martsinkevich scheert een deel van Bohuns hoofd kaal en schildert er een regenboogvlag op. Daarna dwingt hij Bohun zijn urine te drinken en giet het over zijn hoofd.

'Ik werd pedofiel genoemd, belachelijk gemaakt en gedwongen toe te geven aan misdaden die ik niet heb begaan en dat moest ik allemaal publiekelijk toegeven', vertelt Bohun in het politierapport. Het Ministerie van Binnenlandse Zaken in Oekraïne is na aanleiding van de aanval op Bohun een officieel onderzoek begonnen naar Martsinkevich's activiteiten. Vorige maand vluchtte Martsinkevich uit zijn thuisland Rusland om een aanklacht, die tegen hem loopt vanwege extremisme, te ontlopen.

Martsinkevich en zijn groep Occupy Pedophilia zijn verantwoordelijk voor een flink aantal aanvallen op homoseksuele mannen, en verdedigen dit door te zeggen dat ze jacht maken op pedofielen. Ze maken echter geen ondescheid tussen pedofilie en homoseksualiteit. Van een slachtoffer is bekend dat hij zichzelf, na een aanval van de groep, van het leven heeft beroofd. 

Bohuns advocaat, Elena Kherson, heeft gezegd dat Martsinkevich de wet heeft overtreden door haar client vals te beschuldigen zonder een rechtszaak of onderzoek en eist dat de video van internet wordt gehaald. 'Er is geen bewijs van de betrokkenheid van Alexander Bohun, in de misdaden waarvan hij door Martsinkevich wordt beschuldigd,' zegt Kherson. 'En het belangrijkste: híj is hier het échte slachtoffer.'

Bron: Queerty