Gay Palace is een van de grootste homodiscotheken van Nederland. Rond 2006 beleefde de club zijn hoogtepunt met vele duizenden bezoekers elk weekend. Sinds enige tijd loopt de klandizie echter terug.

'Je ziet ook dat Rotterdam steeds toleranter is geworden. Zoenen met een andere jongen in bijvoorbeeld de Skihut is hartstikke normaal geworden', vertelt een vaste bezoeker aan RTV Rijnmond. Eigenaar John Stroes baalt van de verkoop. 'Ik ben er helemaal kapot van, ik ga iedereen, mijn personeel en al mijn bezoekers ontzettend missen', aldus Stroes.

Gay Palace is dit weekend dus gewoon open, en op de Facebookpagina van de club wordt gemeld dat alle activiteiten die gepland staan voor de maand december door zullen gaan. Wel zal er een aangepaste line-up komen voor de zaterdagen en oud&nieuw.

Update
Gay Palace is overgenomen door Jan-Willem Veerbeek (café Keerweer, bar Strano & café Loge’90) en Marc Kabbedijk (uitgever gay glossy Ferry). 'Met het oog op de nieuwe generatie gay mannen en vrouwen zal de formule, de inrichting en ook de naam worden aangepast. Hiermee zal het meer een club worden, dan de huidige discotheek, waar de bezoekers naast een dansje ook even lekker kunnen zitten voor een drankje en een hapje. Na een verbouwing begin 2014, zal de nieuwe Club WHY half februari haar deuren heropenen' schrijft het stel in een persbericht.