De kop van het artikel dat op de voorpagina staat, luidt 'Ik ben een jongen, zegt tweelingmeisje, 6' (I'm a boy, says twin girl, 6). Daarbij staat een grote foto van het kind met zijn identieke tweelingzus. In het interview vertelt de moeder van het jongetje hoe moeilijk het is doktoren, leraren en hulpverleners uit te leggen dat haar zoon als man wil opgroeien.

Trans Media Watch is een organisatie die strijd voor de verbetering van de media aandacht voor problemen van transgenders en interseksuelen. Volgens TMW is het artikel uit The Sun schadelijk omdat de problemen van transkinderen in de media moeten komen zonder verwijzingen naar individuele zaken. 

TMW vertelt tegen website Pink News dat de organisatie zich ernsige zorgen maakt om het artikel, vooral omdat de naam van de school waar het kind naartoe gaat wordt genoemd. TMW gaf ook een verklaring aan Pink News. 'TMW is van mening dat het artikel over een jonge transgender jongen in The Sun onverantwoordelijk en mogelijk schadelijk is. Niet alleen omdat sommige transkinderen niet opgroeien als transgender volwassenen maar omdat velen hun leven willen leven als het geslacht waarmee zij zich identificeren en staan niet bekend als trans. Een artikel als dit staat voor altijd online en dat is een schending van de rechten van dit kind.'

'The Sun had dit niet mogen publiceren, en had al helemaal de naam van de school moeten noemen. Daarnaast gebruikt The Sun door het hele artikel het verkeerde geslacht, wat duidelijk een schending is van de TMW stijlgids; als een kind zich als jongen identificeert, publiekelijk als meisje wordt aangeduid kan dit als traumatisch worden ervaren.'

Volgens TMW is het goed dat transkinderen in het nieuws komen, maar dat zou moeten gebeuren zonder individuele voorbeelden. 'Er zitten een aantal transkinderen op scholen in het Verenigd Koninkrijk die niet in de openbaarheid willen treden. De publicatie van dit artikel door The Sun is een directe bedreiging voor de privacy van deze kinderen', aldus de organisatie.

Bron: Pink News