Danya Morales beweerde dat zij een briefje met een homofobe tekst en geen fooi ontving van een gezin dat kwam eten in het restaurant waar zij werkte. Morales is lesbisch en claimde dat zij bij de rekening een briefje kreeg waarop stond dat het gezin haar geen fooi kon geven omdat zij het ‘niet eens waren met haar levensstijl’. Het verhaal kwam naar buiten doordat een verontwaardigde Morales het op Facebook zette, waarbij zij schreef dat ze bij de marine had gezeten zodat ‘onwetende mensen als zij in vrijheid kunnen leven.’

Later bleek echter dat er nogal wat haken en ogen aan het verhaal zaten. Morales kreeg nadat haar bericht veel media-aandacht kreeg, veel steun en gelddonaties. Ze meldde dat ze deze donaties zou gebruiken voor het Wounded Warrior Project. De organisatie heeft echter geen gegevens die bewijzen dat ze het geld daar voor heeft gebruikt.

De familie kwam vorige week al naar buiten met hun verhaal en hebben nu ook via hun creditcard rekening bewijs geleverd dat zij wel degelijk fooi hebben gegeven aan de serveerster. Het betreffende restaurant, Gallop Asian Bistro in New Jersey, heeft inmiddels laten weten dat Morales op non-actief is gesteld tot het interne onderzoek is afgerond.

Ook maakte een bron vanuit het Pentagon afgelopen week bekend dat Morales een oneervol ontslag kreeg van de marine. De reden was dat ze niet kwam opdagen bij trainingen. Morales beweerde echter dat ze in Afghanistan haar hele team had zien overlijden bij een ontploffing. Er blijken geen gegevens te zijn die bevestigen dat Morales in haar tijd bij de marine.

Een aantal oud-collega’s van Morales kwamen naar voren met verhalen over andere onwaarheden die de serveerster vertelde. Zo zou ze onwaarheden hebben vertelt over het hebben van een hersentumor en dat haar huis was vernield tijdens orkaan Sandy.

Bron: Huffington Post