Family Secrets is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de worstelingen van een jonge, homoseksuele man met zijn familie en gemeenschap over zijn seksualiteit, schrijft publicist MAD Solutions over de fllm. Of het echt de eerste film in zijn soort is is niet helemaal duidelijk, maar opvallend is hij zeker wel. Regisseur Hany Fawzy en de producent Al Amal Film Production weigerden het verzoek van de Egyptische censuurcommissie om 13 scènes uit de film te halen. 

Zo is er bijvoorbeeld een scène waarin de hoofdrolspeler naakt in bed ligt met zijn leraar Engels. Terwijl de twee bespreken hoe ze de relatie gaan voortzetten, vertelt de leraar zijn geliefde dat ze altijd homo zullen blijven omdat er geen behandeling is voor homoseksualiteit. 

Family Secrets zal op de Dubai Film Markt, tijdens het Dubai International Film Festival (8-12 december) in première gaan. Critici hebben gevraagd om de afgekeurde scènes uit de film te knippen zodat er een 'R-rated' versie zou kunnen verschijnen.

Egypte heeft een moeilijke verhouding met films over LHBT's. In 2012 hielden critici al een vertoning van een film over homoseksualiteit tegen tijdens het Cairo International Film Festival.

Bekijk hieronder vast de trailer voor Family Secrets.

Bron: Huffington Post