Rond kwart voor vier 's nachts kwamen de twee slachtoffers uit bekende gaybar De Popcorn in Tilburg gelopen. Op straat werden ze aangesproken door twee mannen. Ze scholden het tweetal uit en maakten opmerkingen over hun geaardheid. 

Een van de slachtoffers is de 27-jarige Mathijs Beugelink uit Amsterdam, een voormalig Mister Gay Netherlands finalist. Hij wilde ingrijpen toen een van zijn vrienden werd geslagen en kreeg een duw waardoor hij achterover in een fietskelder viel. Beugelink raakte zwaargewond aan rug en benen en werd zelfs tijdelijk verlamd. Beugelink is danser, maar zal waarschijnlijk niet meer op kunnen treden in musicals. In Opsporing Verzocht vertelde hij: 'Ik was druk bezig met musicals en deed er alles aan om door te breken. Ik had nooit beseft dat ik nooit meer zou kunnen dansen, verschrikkelijk.' 

Vandaag staan de slachtoffers voor het eerst weer oog in oog met de daders. In de rechtszaal in Breda moet de man zich voor zijn daden verantwoorden. Volgens de advocaat van de verdachte had de mishandeling echter niet perse te maken met homofobie. Volgens hem is er een woordenwisseling tussen de mannen ontstaan omdat de mannen in de weg liepen en er ruzie ontstond. 

UPDATE. Tegen de twee Tilburgse verdachten is een celstraf van drie maanden geëist. Volgens de Officier van Justitie is er geen sprake van anti-homogeweld, maar openlijke geweldpleging. Het is ook niet duidelijk wie van de twee het slachtoffer de fatale duw gaf. 

De 23-jarige hoofdverdachte vertelde tijdens de rechtszaak dat hij zwart wordt gemaakt. 'Er wordt zoveel gelogen'. Hij beweerde dat hij iemand van de trap zag vallen en dat het er ernstig uitzag. Hij ging daarna terug naar zijn auto en belde geen ambulance. Volgens de 19-jarige verdachte gebruikte hij het woord 'homo' niet als scheldwoord, maar als stopwoord. Ook vertelde hij dat hij de duw van de trap niet heeft gezien, maar dat hij wel een kopstoot gaf. 

Bron: Omroep Brabant