One Million Moms ken je misschien nog van hun poging om een advertentie de zij als de schunnig ervaarden, te laten verbieden. Ze waren ook al boos op warenhuis JC Penney, omdat deze keten de openlijk lesbische Ellen DeGeneres in hun reclames liet verschijnen. Och, wat zijn deze moeders steeds boos. Met z'n miljoenen. Dat aantal wordt overigens flink in twijfel getrokken; het zou om nog geen 50.000 'moms' gaan. En dat is op een bevolking van bijna 314 miljoen inwoners nu niet echt een grote groep te noemen. Maar we dwalen af.

Dit keer zijn de Moms boos op de makers van Glee, de behoorlijk brave serie over een koor op een middelbare school. De speciale kerstaflevering die vorige week werd uitgezonden in de Verenigde Staten, is niet helemaal goed gevallen bij de organisatie. In de aflevering is het transgender karakter Unique te zien die voor de grap de rol van de Heilige Maagd Maria speelt en tevens een spectaculaire versie van Love Child van de Supremes zingt. 

in een reactie op de aflevering stuurden de Moms een lange mail waar ze hun leden vragen naar de adverteerders van Glee te schrijven, om te eisen dat zij per direct hun steun aan de serie stopzetten. De mail is nogal lang, maar lees hieronder een fragment.

'Andere religies tolereren dit gedrag niet en wij als christenen doen dat ook niet. Waarom een producent of televisiekanaal het acceptabel acht om een heilige en religieuze feestdag belachelijk te maken waar christenen de geboorte van onze redder Jezus Christus vieren is me een raadsel. Glee heeft en krijgt geen vrijbrief om kerst als een grap neer te zetten. Dit is niet de eerste keer dat de show godslasterende content in hun programma uitzendt. Glee producent Ryan Murphy is gewend de morele grenzen op te zoeken, maar de aflevering van vorige week ging te ver. 

In de show was een transgenderstudent, Unique, te zien in de rol van de Heilige Maagd die de geboorte van het kindje Jezus naspeelt. De pop die Jezus moet voorstellen droeg een glitterende luier en werd van zanger naar zanger gegooid terwijl ze 'Love child, never meant to be' zingen. Kindje Jezus wordt rondgegooid als een pop en ze tonen geen respect. In een andere scene voert een biseksuele 'sexy kerstman' twee vrouwelijke personages en een homopersonage dronken voordat hij hen berooft - dit alles nadat hij met de man zoent en hem vastbindt in bed. Deze zelfde vrouwelijke personages zijn in een andere scene in een winkelcentrum te zien, waar ze kinderen vragen om mobiele telefoons waar ze porno mee kunnen downloaden terwijl ze als schaars geklede elven zijn verkleed.'

Klare taal dus van de dames-waarvan-we-het-exacte-aantal-dus-beter-in-het-midden-kunnen-laten. En veel oog voor detail. Zijn ze misschien stiekem toch een beetje fan van de show? Oordeel zelf of de kerstscene in Glee echt te ver ging en bekijk het fragment hieronder. 

Bron: Queerty