De BBC had talkshowhost Graham Norton al gewaarschuwd dat hij het lintje niet mocht dragen tijdens de uitzending van zijn programma, de Graham Norton Show, op 29 november. De gasten in het programma, Sharon Osbourne, Jo Bran, Collin Farrell en Jeremy Clarckson mochten het lintje wel dragen. Norton werd verteld dat hij het doel, wat hem erg aan het hart gaat, niet tijdens zijn show mocht steunen. Omdat hij het lintje toch droeg zijn Norton en zijn productiemaatschappij So Television door de BBC terechtgewezen.

Volgens de richtlijnen van de BBC zijn werknemers verplicht om 'onafhankelijk en op afstand van overheidsinitiatieven, campagnes, goede doelen en hun persoonlijke agenda' te blijven, vertelt BBC entertainmentdirecteur Mark Linsey. 'Wereld Aids Dag is een kwestie waar Graham veel waarde aan hecht, dus droeg hij een Wereld Aids Dag-insigne in zijn programma', vervolgt Linsey in BBC-bedrijfsblad Ariel. 'Dit is echter tegen de BBC-richtlijnen. Er is contact opgenomen met de productiemaatschappij en hem verteld dat hij dit niet kan doen. Graham heeft toegegeven dat hij fout zat.' 

Op 7 november haalden Norton en andere bekende Britten meer dan 101.000 euro op voor hiv-organisatie Terrence Higgins Trust. 

Bron: Gay Star News