In maart dit jaar werd de GayKrant van voormalig hoofdredacteur Henk Krol failliet verklaard, vanwege sterk teruglopende advertentie- en abonneecijfers. Het blad maakte een doorstart als maandelijks opinieblad onder de Gay Group (waar Gay.nl ook deel van uitmaakt), televisiezender OUTTV en uitgeverij Winq Media. 

Hoofdredacteur Edwin Reiniere vertelde dat de drie partijen er op deze manier voor wilden zorgen dat het 'iconische tijdschrift' niet helemaal zou verdwijnen. Het eerste nummer verscheen in juli, maar de constructie hield geen stand. Daardoor fuseren Winq en GayKrant nu. 

De GayKrant werd in 1979 opgericht door voormalig journalist en ex-parlementariër Henk Krol. Er zijn sindsdien bijna 700 edities verschenen. Tijdens de hoogtijdagen begin jaren 90 was de oplage ruim 30.000. In die jaren gold de GayKrant als het voornaamste blad voor de homogemeenschap. Het blad speelde in die periode een belangrijke rol in de emancipatie van homoseksuele mannen en vrouwen in Nederland. Het was bijvoorbeeld het eerste medium dat voorlichting gaf over aids en hiv. 

Bron: AD