De hoofdrolspeler in een populaire Russische televisieserie, vergelijkbaar met de Amerikaanse serie Scrubs, Ivan Okhlobystin heeft gezegd dat homoseksuelen in zijn land verbrand moeten worden in ovens. Hij zei dit tijdens een spiritueel evenement in Novosibirsk. Ook hield hij een lange preek waarin hij beledigende termen voor homoseksuelen gebruikte en de vergelijking tussen homoseksualiteit en facisme maakte. 

'Ik zou ze allemaal levend in een oven stoppen... Het is een bedreiging voor mijn kinderen', zei de acteur volgens persbureau Ria Novosti. Ook zei hij dat homoseksuelen een gevaar zijn voor zijn zes kinderen en dat homo's geen rechten zouden moeten hebben. 

Voor hij ging acteren was Okhlobystin een orthodox christelijke priester, tot zijn priesterschap werd opgeschort. Ook deed hij een gooi naar het presidentschap in 2011. Okhlobystin liet weten dat hij na zijn uitspraken doodsbedreigingen had ontvangen van 'sodomieten'. De acteur is niet vreemd van opvallende uitspraken. Ooit zei hij dat hij zijn kinderen slaat omdat 'kinderen als wilde dieren zijn en van sommige zaken geen snars begrijpen.' 

Bron: The Advocate