Gay club Central Station is sinds de invoering van de bekritiseerde Russische antihomowet meerdere keren doelwit geworden van aanvallen. De eigenaar is het zat en heeft een brief aan president Poetin geschreven met de vraag of hij de politie wil aansporen de aanval te onderzoeken. De eigenaar schrijft dat de actie de laatste is in een reeks van meer dan 20 incidenten tegen de club dit jaar. Deze keer kwam een groep van ongeveer 100 mensen naar de club. Ze bezetten het gebouw en vernielden het dak. Daarna stalen ze de apparatuur. 

'Het gebouw werd bezet door een professioneel team van overvallers die de belangen van een onbekende buitenlandse groep behartigen. De groep heeft meerdere illegale acties ondernomen tegen LHBT-bezoekers van de club', schrijft de eigenaar Andrei Lishchinsky in zijn brief aan Poetin. Hij publiceerde de brief ook op zijn Facebookpagina.

'Deze acties werden overduidelijk gemotiveerd door een haat tegen representatieven van de LHBT-gemeenschap en had een duidelijke extremistische toon.' Lishchinsky schrijft ook dat de politie bij eerdere incidenten weigerde in te grijpen en dat hij bang is dat de aanvallers van de club samenwerken met de politie. Hij zegt dat het management van de club meer dan 30 klachten heeft ingediend bij de politie, maar dat die niet willen reageren.

Op de avond dat het dak van de club werd vernield arresteerde de politie 40 mensen buiten de club. Volgens de politie was er sprake van een conflict tussen de eigenaren van de club en een groep mensen die voor de eigenaren van het pand werken. Eerder beschoten twee mannen de club en er vonden meerdere gifgasaanvallen plaats. Het management van Central Station is bang dat er een campagne gaande is om hen uit het pand te krijgen, zodat het voor andere doeleinden kan worden gebruikt.

Bron: Gay Star News