Fred Nile is parlementslid voor de wetgevende vergadering in deelstaat New South Wales. Ook is hij leider van de Christelijk Democratische Partij. Hij trouwde afgelopen week met Silvana Nero in Sydney. Twee van zijn kinderen waren niet aanwezig bij het huwelijk. Zij lieter eerder weten dat ze niet gelukkig waren met het feit dat Nile amper vier maanden na het overlijden van hun moeder een relatie kreeg met Nero. 

Onlangs bepaalde een rechter dat deelstaat Australian Capital Territory, waar sinds enige tijd 'homohuwelijken' werden voltrokken, geen huwelijken tussen paren van hetzelfde geslacht meer mag voltrekken. De huwelijken die wel al zijn voltrokken zijn onrechtmatig verklaard. Een tegenslag voor Australische LHBT's, maar een 'overwinning' voor Nile, die liet weten dat hij het verdriet van de Australische homoseksuelen ging vieren tijdens zijn eigen trouwerij.

'Ik ben erg, erg gelukkig en ik zal de overwinning vieren tijdens mijn eigen bruiloft in december, wat niet alleen het feest van ons eigen huwelijk is maar een viering voor het instituut van het huwelijk', sprak Nile eerder dit jaar. Ook riep hij zijn voorstanders op om te bidden voor het afkeuren van de openstelling van het huwelijk voor paren van hetzelfde geslacht. Hij noemde het 'homohuwelijk' een 'aanval op Gods doel voor de mensheid' en zei dat de wet die het 'homohuwelijk' zou legaliseren ontstaan is in de 'diepten van de hel'. 

Een groep demonstranten van de homorechtenorganisaties Community Action Against Homophobia en Rainbow Army hielden een actie om de hypocrisie van Nile te onderstrepen. Woordvoerder van Rainbow Army Viva La Bang zei tegen een Australische krant: 'Hier is een man in de 70, die trouwt met een vrouw van 55. Gaan zij zich voortplanten? Want als zij kunnen trouwen zonder dat te doen, waarom wij dan niet?' 

Nile en zijn supporters hebben overigens ook al jaren lang de traditie om naar de Gay and Lesbian Mardi Grass Parade in Sydney te komen en daar te bidden voor regen. 

Bron: Gay Star News