Kanwar Anit Singh Saini, 32, plaatste de foto op zijn Facebookpagina Sikh Knowledge als onderdeel van de protestactie Go Gay For A Day. Die actie hoorde bij de wereldwijde actie Global Day of Rage tegen het besluit van het Indiase gerechtshof om een wet terug in werking te stellen die homoseksualiteit criminaliseerd. 

De foto zorgde voor een verhit debat op de social mediawebsite over religie en homoseksualiteit. De foto werd ongeveer 100 keer 'ge-liked' maar Saini kreeg ook veel boze en homofobe reacties. Uiteindelijk ontving Saini een bericht van Facebook dat de foto was verwijderd vanwege het schenden van de gebruikersvoorwaarden. Zijn profiel werd voor 12 uur geblokkeerd. 

Saini Twitterde over het incident. 'Facebook zien jullie niet hoe belangrijk mijn bericht was? Homofobe idioten zijn haatdragend en gewelddadig, waarom verwijder je hun berichten niet?' Anderen deelden de foto via andere social mediawebsites zoals Twitter en Tumbler en uitten kritiek op Facebook voor het verwijderen van de foto. 

Facebook woordvoerder Matt Steinfeld vertelde later tegen website Buzzfeed dat er sprake was van een misverstand en dat de foto 'per ongeluk was verwijderd maar weer is teruggeplaatst'. Hij bood namens Facebook excuses aan. 

Bron: Gay Star News