De verhuurder van het pand waar De Engel in gevestigd is, NV Zeedijk, probeert al sinds mei het populaire homocafé te laten sluiten vanwege huurachterstand. Het bedrijf kreeg gelijk van de kantonrechter, maar die gaf De Engel nog een laatste kans om de zaken op orde te brengen. Toen het café weer te laat was met betalen, stapte NV Zeedijk opnieuw naar de rechter. 

De exploitant van het café, André Leinenga, wist twee keer ontruiming te voorkomen door het voeren van tegenprocedures. Inmiddels is het dus de derde keer dat Leinenga de dans weet te ontspringen. Hij ontkent de betalingsachterstand en spreekt over een persoonlijke vete. Hij wil niet zeggen waar deze vete over gaat. Directeur Janny Albterts van NV Zeedijk ontkent dit. 'We hebben niets tegen De Engel, het is verder een prima zaak. Maar het café moet zich wel aan afspraken houden. Dat is de basis van het hele verhaal.'

Alberts hoopt dat er door gesprekken met De Engel een oplossing kan worden bedacht. Wel is NV Zeedijk een bodemprocedure begonnen om de huurovereenkomst alsnog op te kunnen zeggen. De toekomst van het café blijft dus nog onduidelijk.

Bron: Parool