De Amerikaanse tiener Destin Holmes kleedt zich als, zoals ze het zelf noemt, een 'tom boy' omdat dat is hoe ze zich het meest op haar gemak voelt. Maar haar medescholieren op Moss Point Junior High voelden zich daar duidelijk minder gemakkelijk bij. Holmes vertelt dat haar leven op school door de scholieren, leraren en zelfs de directeur van de school is verpest. 'Het was maar een semester, want ze vertelden me dat ze me niet meer op de school wilden hebben', vertelt Holmes in een video. 'Ik wist dat ze me daar niet meer wilden, het voelde verschrikkelijk.'

Organisatie Southern Poverty Law Center (SPLC) liet deze week weten dat zij een rechtszaak aanspannen tegen het Moss Point School District voor het falen leerlingen als Holmes te beschermen tegen anti-LHBT-geweld. 

Nadat Holmes een tijdje thuis lessen volgde, ging ze naar de Moss Point High School. Ook daar werd ze slachtoffer van discriminatie. Een leraar bleef haar aanspreken met 'hij'. Ook werd ze uitgescholden voor 'pot', 'freak', en 'hij-zij' door haar medeleerlingen. In een filmpje op YouTube vertelt ze dat ze zich het meest vernederd voelde toen ze van een leraar geen gebruik mocht maken van de meisjestoiletten. 

Ook vertelt ze over een spelletje waarbij de meisjes en jongens tegen elkaar moesten spelen. 'De klas werd verdeeld tussen jongens en meisjes en ik zat niet in een team. Ik moest alleen in het midden staan. De leraar vertelde me dat dat moest. Ze zei: 'Je moet maar in je eentje een team zijn'. Ik voelde me ongewenst en buitengesloten.' Ook noemde een leraar haar een 'ertusseninding'. 

Toen ze naar de directie van de school stapte, zou de directeur haar een 'treurige idioot' hebben genoemd en zei: 'Ik wil geen pot op deze school'. 

SPLC heeft de aanklacht ingediend toen bleek dat de school en de organisatie niet tot een overeenkomst konden komen, betreffende een oplossing voor het LHBT-geweld op de school. Uit onderzoek van de organisatie blijkt dat de studenten en medewerkers homoseksuele, lesbische, biseksuele en transgender studenten hebben gepest en getreiterd vanwege hun seksuele voorkeur of nonconformisme aan genderstereotypen. 

SPLC mederwerker Anjali Nair: 'Medewerkers van de school die de taak hebben de veiligheid en educatie van alle studenten te garanderen hebben klachten van de gediscrimineerde studenten niet alleen genegeerd. Ze hebben de slachtoffers beschuldigd voor het gewelddadige gedrag van leraren en andere studenten en zelfs meegedaan in de discriminatie.'

Bekijk hieronder een filmpje waarin Destin Holmes over haar ervaring op de school vertelt.

Bron: Gay Star News