De documentaire Bridegroom vertelt het verhaal van Shane Bitney Crone en zijn partner Tom Bridegroom, die overleed na een tragische val van een dak. In de film is te zien hoe de ouders van Tom zijn homoseksualiteit nooit leerden accepteren en hoe zij na Toms dood weigerden de relatie van de mannen te erkennen. Crone mocht niet eens op de begrafenis van zijn overleden partner komen. 

Volgens Shane Bitney Crone en een van de producenten van de documentaire zijn er vele boze brieven en e-mails binnengekomen bij Redbox vanwege het aanbieden van de film. Op Facebook schrijft Crone: 'Er zijn zelfs radio-dj's en kerkgroepen die mensen aanzetten Redbox volledig te boycotten, alleen omdat ze tegen een liefdesverhaal over twee mannen zijn'. 

Redbox-directeur Anne Saunders vindt dat de film een belangrijk verhaal vertelt en een krachtige boodschap overbrengt en heeft toegezegd de film in alle 44.000 Redbox-kiosken aan te bieden. Daarnaast gaat 5% van de opbrengst van het verhuur van de film naar homorechtenorganisaties. Crone laat weten erg blij te zijn met de steun en noemt Redbox genereus. 'Tieners en volwassenen hebben mij en Redbox geschreven, om te laten weten dat ze dankbaar zijn dat ze de film hebben kunnen zien, zelfs in hun kleine steden die vergelijkbaar zijn met de plek waar ik ben opgegroeid.'

Helaas heeft de actie van Redbox de organisaties alleen maar bozer gemaakt en zowel de videotheek als Crone worden nog steeds lastig gevallen. 'Hoewel ik geloof dat deze mensen het recht hebben op hun eigen mening en geloof, vind ik deze hele situatie absurd en ontmoedigend', aldus Crone. Hij voegt daaraan toe dat niemand verplicht is om de documentaire te kijken. 'Het enige wat ik wil is dat mensen het verhaal een kans geven. Bridegroom is niet gemaakt om sociale verdeeldheid of een publiek geschil te creëren. Het is een film gemaakt uit liefde en hoop.' Crone roept mensen op Redbox te steunen en de film, of een van de andere 200 films over een vergelijkbaar onderwerp, te huren.

Lees hier een eerder interview met Shane Bitney Crone over Bridegroom

Bron: Gay Star News