Glenn Beck staat niet bepaald bekend om zijn acceptatie van homoseksuelen. Hij noemde de Amerikaanse anti-discriminatiewet ENDA (de wet die homoseksuelen beschermt tegen discriminatie op de werkvloer) een aanval op het geloof van de conservatief christelijke Amerikanen. Maar nu blijkt Beck helemaal niet zo anti-homo te zijn.

In een interview met CNN sprak Beck over de controverse omtrent het televisieprogramma Duck Dynasty. Duck Dynasty is een realityprogramma over de familie Robertson wiens familiebedrijf groot is geworden met het maken van producten voor de eendenjacht. De patriarch van de familie, Phil Robertson, is in de VS onder vuur komen te liggen nadat hij homoseksualiteit in een interview onder andere pervers en een zonde noemde. Ook zei Robertson dat de Afro-Amerikanen in zijn tijd blij waren met segregatie en katoenplukken. Na zijn uitspraken werd Robertson geschorst van het programma, maar is inmiddels weer terug op televisie. 

Glenn Beck zei in het interview dat de controverse rond Duck Dynasty verbleekt in vergelijking met Rusland. 'Weet je wat er op dit moment gebeurt in Rusland? Een van hun grootste televisiesterren heeft gezegd dat homoseksuelen levend in de oven moeten worden gestopt. Ik had niet gedacht dat iemand de Holocaust erger zou kunnen maken maar hij zegt iets als 'Waarom de gas kamer? Dat lijkt me een beetje te humaan. Laten we ze levend in de oven stoppen'.' 

Ook liet Beck weten dat hij achter GLAAD, de homorechtenorganisatie, staat in hun strijd tegen wat hij 'hetero-facisme' noemt. Het is niet de eerste keer dat Beck over homorechten in Rusland praat. Vorige maand bekritiseerde de ultraconservatieve televisiepresentator president Barack Obama voor het niet aanwezig zijn bij de Olympische Spelen. Volgens Beck moet de president 'arm in arm' met de openiijk homoseksuele atleten naar de Spelen. 

Bron: Gay Star News