Op nieuwjaarsnacht werd, vlak na 12 uur, door een nog onbekende dader benzine op een van de trappen van de gayclub Neighbours gegoten en in brand gestoken. Meer dan 750 bezoekers werden gedwongen te vluchten naar een nabijgelegen steeg, toen het personeel ontdekte dat er brand was ontstaan. Er raakte niemand gewond en het vuur kon ter plekke door het personeel gedoofd worden met brandblussers.

De eigenaren van Neighbours laten weten blij te zijn dat niemand gewond is geraakt en de schade beperkt is gebleven. Ze bedanken de mensen die hielpen met blussen in een verklaring. 'Het personeel trok onmiddelijk nadat het rook zag aan het brandalarm, zorgde ervoor dat het blussysteem werd geactiveerd en liet iedereen weten dat het pand verlaten moest worden. Binnen twee minuten had iedereen het gebouw verlaten en niemand is gewond geraakt.' De eigenaren zeggen ook niet meer informatie te kunnen vertrekken over de brand, omdat zij het politieonderzoek niet in gevaar willen brengen.

De brandweer in Seattle schat de schade op ongeveer 7.000 dollar. De politie onderzoekt het incident momenteel, maar zal de zaak doorschuiven naar Seattles 'hatecrimeafdeling' als blijkt dat de brand is gesticht vanwege homofobe motieven, vertelt een woordvoerder van de politie. 

De burgemeester van Seattle, de openlijk homoseksuele Ed Murray, zegt in een verklaring dat de dader vinden momenteel belangrijker is dan waarom de brand is gesticht. 'Op het moment is het het belangrijkst dat we de persoon of personen vinden die verantwoordelijk zijn, en daarna pas het motief voor deze potentieel enorm vernielende actie', aldus Murray.

Bron: Gay Star News