Linda Harvey is de presentatrice van een conservatief christelijke radioshow in de Verenigde Staten. Ze staat bekend om haar fervente anti-homo houding. Naast presentatrice is Harvey ook de oprichter van de organisatie Mission:America, die door mensenrechtenorganisatie Southern Poverty Law Center wordt omschreven als een 'anti-homo haatgroep'. 

Met haar boek 'Maybe he's not gay: another view om homosexuality' (misschien is hij niet homo: een andere kijk op homoseksualiteit) wil Harvey tieners helpen realiseren dat zij een mooie toekomst hebben ondanks hun homoseksualiteit en 'gender verwarring'. 

Havery heeft een aantal vreemde ideeën als het gaat om uit de kast komen. In haar boek beschrijft ze het uit de kast komen als een idee van jonge mensen, die vinden dat het hun 'nieuwe mensenrecht' is om te 'zijn wie je wil zijn'. 'Maar er is een probleem', schrijft ze, 'Hoe weten we zeker dat het waar is? Brengt deze identiteit de beloofde vrijheid en de sleutel naar een compleet nieuw leven? Haalt het de last van geheimhouding weg - of breng het een hele nieuwe strijd met zich mee?'

Het is niet helemaal duidelijk waarom het boek uit het assortiment van Amazon is gehaald. Volgens website Back2Stonewall heeft Amazon het boek als 'onverantwoordelijk en potentieel gevaarlijk' beoordeeld. Website Gay Star News schrijft dat het boek juist door de uitgevers is verwijderd van Amazon. 

Linda Harvey is eerder onder vuur komen te liggen vanwege anti-homouitspraken tijdens haar radioprogramma. Zo zei ze in het verleden dat LHBT's geen mensen zijn en dat zij geen gelijke bescherming van de wet mogen krijgen. In 2011 noemde Harvey homorechtenactivisten 'meesters van duivelse manipulatie'. In datzelfde jaar zei ze: 'Er is geen bewijs dat er ooit iets als een homoseksueel, lesbisch, biseksueel of transgender kind, tiener of volwassene heeft bestaan.' Ook refereerde ze naar het 'It Gets Better' project als 'slecht, kwaad en duister.'

Bron: Gay Star News