Trestin Meacham is een voormalig politicus en zet alles op alles om te zorgen dat het 'homohuwelijk' verdwijnt zodat alles weer wordt zoals zijn God het bedoeld heeft. Meacham begon zijn hongerstaking toen de rechter het discriminerende karakter van de wet die alleen het 'traditionele huwelijk' goedkeurt, veroordeelde. De ex-politicus was het hier niet mee eens en is sindsdien al bijna tien kilo lichter geworden.

Meacham is van mening dat het hooggerechtshof deze beslissing elk moment terug kan draaien, als de wil er maar is. Om zijn boodschap wat kracht bij te zetten heeft de beste man ook een Facebookpagina opgezet, waarop hij zijn standpunten uiteenzet. 'Ik kan niet stilstaan en toekijken hoe het kwaad bezit neemt van mijn omgeving', schrijft hij dramatisch. 'Sommige dingen zijn de moeite waard om iemands leven op te offeren. Helaas ben ik maar één man. Ik bezit niet het geld en de macht om iets te veranderen in het corrupte systeem waar we onder lijden. Desalniettemin kan ik iets doen dat niemand kan negeren'. 

Voor zover bekend hebben er nog geen overheidsfunctionarissen gereageerd op de actie van Meacham. Zij bewijzen daarmee dat een hongerstaking dus wel genegeerd kan worden. 

Bron: Fok

* openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht