De regenboogvlag hangt al sinds oktober bij FC Den Bosch stadion De Vliert. Daarmee was FC Den Bosch de eerste voetbalorganisatie die een duidelijk statement maakt voor seksuele diversiteit in de voetbalwereld. Echter, een paar weken geleden trapte het bestuur van de club in een grap van PowNews. Zij stuurden een nepoliesjeik naar het bestuur van FC Den Bosch om daar te doen alsof hij de club een financiele injectie zou geven.

De voorwaarden van de 'sjeik' waren o.a. geen alcohol, geen homoseksualiteit en geen gelijke rechten voor mannen en vrouwen. De 'sjeik' beloofde de club uiteindelijk een zak geld als de club beloofde dat er geen homo's opgesteld zouden worden. Het bestuur beweert nu dat zij wisten dat er sprake was van een grap, maar daar wil GroenLinks niets van weten.

De partij schrijft in raadsvragen dat de gemeente moet ingrijpen. 'Per slot van rekening neemt onze gemeente deel aan het koploperprogramma seksuele diversiteit van het Ministerie van OC&W en dat schept verplichtingen', vindt GroenLinks.

Bron: Omroep Brabant